You are not connected. The newsletter may include some user information, so they may not be displayed correctly.

БЛАГО билтен, #33 септембар 2023

БЛАГО билтен, #33 септембар 2023

Фонд БЛАГО

mail.jpg

  #33, септембар 2023

www.blagofund.org

 


НОВА КОЛЕКЦИЈА: мАНАСТИР БУДИСАВЦИ

Нова колекција Манастира Будисавци постављена је на наш сајт. Овог лета, посетили смо малу женску монашку заједницу која живи у овом манастиру из XIV века, 17 км удаљеном од Пећке патријаршије. У цркви Светог Преображења сачувано је сликарство XVI века које је настало трудом Макарија Соколовића, првог патријарха обновљене српске патријаршије, чији је портрет насликан у наосу цркве.

ПЛАНИРАНА СПОНЗОРИСАНА СЕСИЈА БЛАГО ФОНДА НА НАРЕДНОМ МЕЂУНАРОДНОМ СРЕДЊОВЕКОВНОМ КОНГРЕСУ У ЛИДСУ

 

Велико нам је задовољство да је наш позив за радове за сесију на Међународном средњовековном конгресу у Лидсу који ће се одржати 2024. године привукао интересовање појединаца и институција које се баве дигитализацијом и који су изразили жељу да свој рад представе у оквиру теме коју смо предложили- Crisis, Accessibility, and Preservation: Digitizing Medieval Heritage in a Changing World

 

FULL OF GRACE / БЛАГОДАТНА

 

Ова богато илустрована књига представља приказе Богородице у српском зидном сликарству средњег века. Ово јединствено издање високог квалитета са изврсним фотографијама прате текстови владике Максима Васиљевића и историчарке уметности др Иване Лемкул. 

 

blago logo

Ако вам се свиђа наш рад и желите да наставимо са њим.

 

БЛАГО је непрофитна, невладина организација са много волонтера. Више од 20 година посвећени смо очувању и промоцији српске културне баштине. При томе су нам повремено потребне услуге стручњака и помагача. Да бисмо извели наше експедиције, морамо да покријемо трошкове превоза и смештаја. Управљамо фото опремом, веб серверима, десктоп рачунарима, дисковним низовима и комуникационим линијама током целе године.


БЛАГО Фонд је непрофитна организација из САД која послује у складу са 501(ц)3 одељком ИРС кода. Све ваше донације се одбијају од пореза у мери у којој је то законом дозвољено.

 

Copyright 2023 - BLAGO Fund USA/Serbia

 unsubscribe

BLAGO Content

While the content of the BLAGO Fund collections is free to use,  there are also some restrictions on commercial use and proper attribution of the material.  Follow the links below for more information.

> BLAGO Collections License
> Image Request

BLAGO Fund also accepts the contribution of material. Please contact us with any material you wish to publish on our website.

Contact

BLAGO Fund, Inc.
PO Box 60524
Palo Alto, CA 94306
USA
info@blagofund.org

Stay in contact, subscribe to our newsletter