БЛАГО Билтен #29, Nov 2022 - 2

БЛАГО Билтен #29, Nov 2022 - 2

Having trouble seeing this email? View it online 

logo

‍БИЛТЕН #29, NOV 2022 - 2

 


‍NOTE: Пошто стално објављујемо наше нове колекције, обавештаваћемо вас са више билтена овог месеца! Поред збирке Сиринићке жупе, објавили смо и збирку Средачка жупа.

Нова збирка: цркве Средачке жупе

Средчка жупа
Црква светог Николе, Средска

 

Наша збирка фотографија, видео записа и ВР обилазака цркава Средачке жупе доступна је на нашем сајту. Рејон Средачке жупе, источно од Призрена, састоји се од неколико планинских села у долини реке Призренске Бистрице. Најстарији помен Средачке жупе налази се у дародавној повељи краља Драгутина манастиру ХИландар из 1276-1281. године, а касније 1348. године цар Душан је цео крај са свим селима поклонио својој задужбини, манастиру Светих Архангела.

 

Map of Sredacka Zupa
blago logo

Ако вам се свиђа наш рад и желите да нас видите да наставимо,

МОЖЕТЕ ПОМОЋИ!

БЛАГО је непрофитна, невладина организација са много волонтера. Више од 20 година посвећени смо очувању и промоцији српске културне баштине. При томе су нам повремено потребне услуге стручњака и помагача. Да бисмо извели наше експедиције, морамо да покријемо трошкове превоза и смештаја. Управљамо фото опремом, веб серверима, десктоп рачунарима, дисковним низовима и комуникационим линијама током целе године.


БЛАГО Фонд је непрофитна организација из САД која послује у складу са одељком 501(ц)3 ИРС кода. Све ваше донације се одбијају од пореза у мери у којој је то законом дозвољено.

 


Copyright 2022 - BLAGO Fund USA/Serbia

 unsubscribe