You are not connected. The newsletter may include some user information, so they may not be displayed correctly.

БЛАГО билтенr, #35 мај 2024

БЛАГО билтенr, #35 мај 2024

БЛАГО Фонд

mail.jpg

  #35, мај 2024

www.blagofund.org

 

 

НовA колекција: манастир наупара

 

Наша нова колекција Манастира Наупаре доступна је на нашем сајту.

У селу Наупара, недалеко од Крушевца, налази се истоимени манастир са црквом посвећеном Рођењу Богородице. Подигнута је као дворка црква, како сазнајемо из повеље коју су издали кнез Лазар и патријарх Спиридон 1382.

 

БЛАГО Експедиција, мај 2024

Током маја 2024, направљен је материјал за три значајна манастира у Србији.

Манастир Копорин, Србија
Манастир Сисојевац, Србија
Манастир Раваница, Србија

О‍ве године Фонд Благо ће бити покровитељ секције на Међународном средњовековном конгресу у Лидсу, једном од највећих светских скупова медијевиста. Наша секција посвећена дигитализацији укључиће презентације стручњака из Србије, САД и Грчке чији је рад посвећен овој области. Програм Конгреса можете погледати овде.

FULL OF GRACE / БЛАГОДАТНА

Ова богато илустрована књига приказује представе Богородице у српском средњовековном живопису. Ово јединствено издање високог квалитета, са изврсним фотографијама прате текстови владике Максима Васиљевића и др Иване Лемкул, историчарке уметности.


blago logo

‍Ако вам се свиђа наш рад и желите да наставимо са њим.

 

БЛАГО је непрофитна, невладина организација са много волонтера. Више од 20 година посвећени смо очувању и промоцији српске културне баштине. При томе су нам повремено потребне услуге стручњака и помагача. Да бисмо извели наше експедиције, морамо да покријемо трошкове превоза и смештаја. Управљамо фото опремом, веб серверима, десктоп рачунарима, дисковним низовима и комуникационим линијама током целе године.


БЛАГО Фонд је непрофитна организација из САД која послује у складу са 501(ц)3 одељком ИРС кода. Све ваше донације се одбијају од пореза у мери у којој је то законом дозвољено.

Copyright 2024 - BLAGO Fund USA/Serbia

 unsubscribe