You are not connected. The newsletter may include some user information, so they may not be displayed correctly.

БЛАГО билтен, #33 септембар 2023

БЛАГО билтен, #33 септембар 2023

Фонд БЛАГО

mail.jpg

  #33, септембар 2023

www.blagofund.org

 


НОВА КОЛЕКЦИЈА: мАНАСТИР БУДИСАВЦИ

Нова колекција Манастира Будисавци постављена је на наш сајт. Овог лета, посетили смо малу женску монашку заједницу која живи у овом манастиру из XIV века, 17 км удаљеном од Пећке патријаршије. У цркви Светог Преображења сачувано је сликарство XVI века које је настало трудом Макарија Соколовића, првог патријарха обновљене српске патријаршије, чији је портрет насликан у наосу цркве.

ПЛАНИРАНА СПОНЗОРИСАНА СЕСИЈА БЛАГО ФОНДА НА НАРЕДНОМ МЕЂУНАРОДНОМ СРЕДЊОВЕКОВНОМ КОНГРЕСУ У ЛИДСУ

 

Велико нам је задовољство да је наш позив за радове за сесију на Међународном средњовековном конгресу у Лидсу који ће се одржати 2024. године привукао интересовање појединаца и институција које се баве дигитализацијом и који су изразили жељу да свој рад представе у оквиру теме коју смо предложили- Crisis, Accessibility, and Preservation: Digitizing Medieval Heritage in a Changing World

 

FULL OF GRACE / БЛАГОДАТНА

 

Ова богато илустрована књига представља приказе Богородице у српском зидном сликарству средњег века. Ово јединствено издање високог квалитета са изврсним фотографијама прате текстови владике Максима Васиљевића и историчарке уметности др Иване Лемкул. 

 

blago logo

Ако вам се свиђа наш рад и желите да наставимо са њим.

 

БЛАГО је непрофитна, невладина организација са много волонтера. Више од 20 година посвећени смо очувању и промоцији српске културне баштине. При томе су нам повремено потребне услуге стручњака и помагача. Да бисмо извели наше експедиције, морамо да покријемо трошкове превоза и смештаја. Управљамо фото опремом, веб серверима, десктоп рачунарима, дисковним низовима и комуникационим линијама током целе године.


БЛАГО Фонд је непрофитна организација из САД која послује у складу са 501(ц)3 одељком ИРС кода. Све ваше донације се одбијају од пореза у мери у којој је то законом дозвољено.

 

Copyright 2023 - BLAGO Fund USA/Serbia

 unsubscribe