Save the White Angel - Vladika blagoslovio radove - okt 24 2001

Javljam se tek sada, posto sam se uverio da je sve u redu! Nisam to ucinio zbog sumnje, nego zbog toga da se ne "obrukamo" na najosetljivijim poslovima i u fazi "finisiranja". Posto je potvrdjeno iz uprave, ja sam imao hrabrosti da trazim blagoslov vladike za radove na Belom andjelu. Do tada nisam smeo to da uradim. Iz taktickih razloga ako se kojim slucajem desi da ne mogu da zavrsim zapocet posao. Blagoslov je dosao.

Okt 24, 2001

Pomaze Bog!

ba16.jpgJavljam se tek sada, posto sam se uverio da je sve u redu! Nisam to ucinio zbog sumnje, nego zbog toga da se ne "obrukamo" na najosetljivijim poslovima i u fazi "finisiranja". Posto je potvrdjeno iz uprave, ja sam imao hrabrosti da trazim blagoslov vladike za radove na Belom andjelu. Do tada nisam smeo to da uradim. Iz taktickih razloga ako se kojim slucajem desi da ne mogu da zavrsim zapocet posao. Blagoslov je dosao. Sve neophodne radove na "urgentnim" mestima u toku prethodnih dana, obavio sam. Slava Bogu!

Ono sto je najcesce apostrofirano kao "nebriga", sada je zbrinuto. Na rukavu leve ruke, na ukrasu je konstatovana pojava otpadanja delova slikane gradje (raslojavanja). Pojavljivanje vecih - okom vidljivih ostecenja. Svi delovi slikane gradje "fiksirani" su (ojacani su). Gradja koja je "nedostajala" nadogradjena je. Izvedeni su slikarsko-konzervatorski retusi i neophodna toniranja. Slikarsko-konzervatorski postupci su gotovo potpuno povratni. Uradjena je delimicna prezentacija delova ali i zahvati koji su bili potrebni da se urade odmah posle otkrivanja Belog andjela. Nebo nas je nagradilo da mi skupljeni u slogu, sada to uradimo. Rec je o ivici slojeva mladjeg zivopisa.

Sada je sve pod kontrolom, predstoje dugotrajni strpljivi radovi. Radovi na Tajnoj veceri su u zavrsnoj fazi - prezentaciji. U toku prosle nedelje "po drugi put je uspravna."

 

Donate

BLAGO Fund, Inc. is a US registered non-profit organization and all your donations are tax-deductible.  Follow this link for further information on donating to BLAGO Fund.

Newsletter

Keep up on our always evolving content and collection volume. Subscribe to our newsletter mailing list.

Contact Us

Use the following form to contact BLAGO Fund.

 

Search