Save the White Angel - Dobro odradjena nedelja, jul 1 2001

Pozdrav sa nivoa Tajne vechere!
Iako smo imali puno kisnih dana, koji su onemogucavali pristup i koriscenje elemenata za gradjevinsku skelu, u subotu smo "stigli" do nivoa gde se nalazi freska sa prkazom Tajne vecere.

1.jun, 2001

Pozdrav sa nivoa Tajne vechere!
Iako smo imali puno kisnih dana, koji su onemogucavali pristup i koriscenje elemenata za gradjevinsku skelu, u subotu smo "stigli" do nivoa gde se nalazi freska sa prkazom Tajne vecere.

milesuc9.jpgHvala Bogu!

Propratne poteskoce nisu vazne, bitno je da smo fundament skele ostvarili a sada mozemo samo fino da je doterujemo. Sledecu nedelju posvecujemo "finijim", konzervatorskim sadrzajima. Nenade, da li insistiras na fotografijama ili ovakvim snimcima, koji su izvucheni sa video snimaka? Ja imam nameru i fotografiju da radim ali za sada sam smatrao da to toliko i nije bitno, jer je zapravo rec o "obichnom podizanju skele". Kada krenem sa radom detaljnije onda ce pratiti i fotografisanje.

Nenade, milo mi je sto podrzavas da se kvalitetno uradi posao. Sve cu dati da se tako i uradi. Podrazumeva se, konzervatorsko je pravilo broj jedan da se nikakva steta ne nachini. To je najvaznije i nijedan razlog ne moze biti ispred tog.

Ove nedelje dva puta sam trazio g-dju Novku Ilic, ali je bila na sluzbenom putu za Bg. Za sada i nije bilo nista interesantno kao moguci materijal za snimanje.Ipak, hteo sam da joj to kazem i da vidimo ima li ona neku koncepciju, dogovora radi. Ja vodim video dnevnik, tako da imamo taj tip materijala. Ostaje otvoreno da se i na tome poradi. Ove nedelje cu morati na kraci, neodlozni put, dok ce saradnici raditi na finijim pripremama za dalje.

Veliko hvala za knjigu.
Neka nas Nebo chuva u slozi.

suc12.jpg

Logo Kongresa srpskog ujedinjenja na zidu Mileseve

suc15.jpg

Mija Stanojlovic ispred freske

Donate

BLAGO Fund, Inc. is a US registered non-profit organization and all your donations are tax-deductible.  Follow this link for further information on donating to BLAGO Fund.

Newsletter

Keep up on our always evolving content and collection volume. Subscribe to our newsletter mailing list.

Contact Us

Use the following form to contact BLAGO Fund.

 

Search