БЕОГРАД (Тањуг) - Фонд ''Благо'', Конгреса српског уједињења из Америке представио је данас део материјала снимљеног у манастиру Високи Дечани у Метохији, који ће ускоро бити презентован на ЦД-у и сајту.

На конференцији у Министарству за дијаспору речено је да ће посетиоци сајта www.srpskoblago.org моћи да ''виртуелно прошетају'' манастиром и виде све детаље, уз објашњење на српском и енглеском језику и сазнају све податке о настанку и историји манастира. Чланови Фонда ''Благо'' боравили су током јула у манастиру, где су најсавременијом техником направили око 4.000 висококвалитетних фотографија фресака, архитектуре и живота монаха који опстају у непријатељском окружењу, уз обезбеђење међународне полиције.

decani.jpg

БЕОГРАД, 5. августа 2005. (Бета) - Стручњаци фонда "Благо" Конгреса српског уједињења из САД, који од 1998. године дигитално снимају православне цркве у Србији ради њихове промоције у свету, представили су у петак у Београду снимке манастира Дечани.

Екипа Фонда је током јула најсавременијом техником направила око 4.000 снимака овог манастира на Косову - његове архитектуре, фресака и монашког живота - а целокупни материјал ће, највероватније од новембра, бити постављен на сајту www.srpskoblago.org.

Београд, 08.август 2005. 'Фонд 'Благо' Конгреса српског уједињења из Америке представио је данас део материјала снимљеног у манастиру Високи Дечани у Метохији, који ће ускоро бити презентован на ЦД-у и сајту.

На конференцији у Министарству за дијаспору речено је да ће посетиоци сајта www.srpskoblago.org моћи да 'виртуелно прошетају' манастиром и виде све детаље, уз објашњење на српском и енглеском језику и сазнају све податке о настанку и историји манастира.

stpeters_front.jpg

Вашингтон/Београд, 30. јул 2004. - Фонд БЛАГО Конгреса српског уједињења вас са задовољством обавештава о најновијем додатку на нашој интернет архиви српске културне баштине. Петрова црква у Расу (Нови Пазар) најстарија је постојећа српска црква а датира из 12. века.

Page 3 of 5

Donate

BLAGO Fund, Inc. is a US registered non-profit organization and all your donations are tax-deductible.  Follow this link for further information on donating to BLAGO Fund.

Newsletter

Keep up on our always evolving content and collection volume. Subscribe to our newsletter mailing list.

Contact Us

Use the following form to contact BLAGO Fund.