You are not connected. The newsletter may include some user information, so they may not be displayed correctly.

[blago-now] Стари српски рукописи

[blago-now] Стари српски рукописи

Having trouble seeing this email? View it online 

BLAGO FUND

Билтен#17, Новембар 2020

rukopisi

ok

manuscripts

Наше благо наставља да се увећава!


Створили смо нови одељак посвећен старим српским рукописима. Ова страница осмишљена је као интернет портал за остварења БЛАГО фонда и других електронских база података. Дигиталне копије два рукописа које је направила екипа БЛАГА додате су у нашу колекцију: минеј за месец септембар из манастира Манасије настао у XV веку и минеј за месец октобар из манастира Дубоки Поток из XVI века. Такође смо сакупили линкове ка другим дигиталитизованим српским минејима који су доступни на интернету, као и ка неким од најзначајнијих српских рукописа који су уврштени у дигиталне збирке попут Library of Congress, Народне библиотеке Србије, Руске националне библиотеке, и друге.

‍ЗБИРКА МИНЕЈА

‍Минеј је богослужбена књига са службама, песмама и молитвама за непокретне празнике у сваком месецу литургијске године. 

rukopisi

Минеј за месец октобар из манастира Дубоки Поток настао у XVI веку.

rukopisi

 Минеј за месец септембар из манастира Манасија настао у XV веку.

rukopisi

Мирослављево јеванђеље, један од најстаријих и најзначајнијих српских рукописа из последњих деценија XII века, настало за хумског кнеза Мирослава, брата Стефана Немање.

rukopisi

 ‍Вуканово јеванђеље које се чува у Руској националној библиотеци у Санкт Петерсбургу, настало је око 1200 године, за Вукана, сина Стефана Немање.

НАШИ ПАРТНЕРИ И СПОНЗОРИ

armedina

informatika

studenica

ArmedinaUSA

АРОНИЈА- ДАР ДОБРОГ ЗДРАВЉА 

aronija

Популарна Сибирска Аронија у САД. Бројне студије повезују употребу ароније са потенцијалним користима за здравље људи: помоћ у борби против кардиоваскуларних болести, нормализација крвног притиска, превенција дијабетеса и помоћ током његовог лечења, здравље мокраћних путева, контрола телесне тежине, антиканцерогени ефекат и још много тога.


Online продавница - 5% попуст уз супскрипцију


ORTHOPRAX

orthoprax.info

orthoprax

OrthoPrax® је најсвеобухватнији православно-хришћански календар и јеванђелистар доступан за iOS и Android, који Вам омогућава да искусите литургијски циклус древне вере према календару. Имајте увек при руци све молитве, датуме поста, дневна читања из Светог Писма, житија светих за сваки дан, и још тога, где год да сте, пратећи стари и нови календар! Започнимо наше путовање!


Copyright 2020 - BLAGO Fund USA/Serbia

Unsubscribe